sailfortheroses.nl Nieuws en Informatie over varen en rozen
 • Wat u misschien niet weet over rozen

  0
  scissors
  May 4th, 2012adminNieuws

  artikel door Heather Kraus

  Rozen zijn een van de belangrijkste geschenken die over de hele wereld. Dit idee gaat terug tot 500 voor Christus waar Venus, de godin van de liefde, werd in verband gebracht met de plant en het was haar zuster, de godin van de bloemen, die maken de roos. Ze zijn in verband gebracht met oorlog en liefde. Er is zelfs een oorlog genaamd “The War of the Roses”, die in Engeland gevochten in de 1400′s, maar de meeste associëren de plant met het symbool van de liefde.

  Er is zelfs geconstateerd dat de mensen op het Aziatische continent begonnen met het cultiveren van de roos ongeveer 5 duizend jaar geleden. Er zijn meer dan honderd soorten van deze plant en de plant zelf gaat terug tot ongeveer 35 miljoen jaar geleden. Rose olie wordt gebruikt meer dan enig ander ingrediënt in parfum over de hele wereld. Rose parfum is gemaakt van de bloemblaadjes en maakte vervolgens in rozenolie. Dit wordt ook wel roos Otto.

  In de jaren 1600 de fabriek was in zo’n grote vraag dat de wet ook aangegeven dat zij kunnen worden gebruikt als wettig betaalmiddel. In de tijd dat de Romeinen de wereld slaven geregeerd, waar gedwongen door hun heersers van deze bloem in plaats van voedsel te verbouwen. De Romeinen gebruikten zelfs in hun baden en fontein als decoratie.

  De katholieke kerk zei dat de roos was de hoogste eer en het werd gebruikt in tal van schilderijen voor de kerk. Rozen worden ook gebruikt in de kunst en de eerste bekende schilder om te schilderen was het op Kreta ongeveer 3500 jaar geleden.

  Kruidenthee kan ook worden gemaakt van de roos. Je kookt de gedroogde rozenbottels zijn thee te zetten. Wetenschappers geloven ook dat Artrose geholpen kunnen worden met behulp van de planten poeder. Het poeder wordt gemaakt van de heupen van de plant. De heupen een hoog antioxidant die kunnen worden gebruikt als anti-inflammatoir middel. Ook de rozenbottel worden gebruikt.

  De bessen van de rozenstruik zijn rijk aan vitamine C en dergelijke steeg mengsels waar zelfs gegeven aan kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog om hen te helpen te blijven in goede gezondheid. Ze kunnen ook worden gebruikt om allerlei culinaire schotels. Je kunt ze toevoegen aan gelei, brood en stoofschotels, bijvoorbeeld.

  Met de moderne technologie kunt u zelfs uw foto of tekst op live rozen. Dit zijn de zogenaamde spreken rozen, of gedrukte rozen. Stelt u zich eens verrassend een dierbare met een foto van jullie beiden op uw boeket rozen!

  Tags: , , , ,

Leave a reply